Porträtt av brudpar

Så här använder du ljuset för att få fantastiska bröllopsbilder

Ljuset är en av de viktigaste faktorerna för att få vackra bröllopsfoton. Det kan göra skillnaden mellan en medioker bild och en verklig mästerverk. Men hur använder man ljuset på bästa sätt?

 

Först och främst är det viktigt att ha koll på ljuset på platsen där bröllopet ska äga rum. Försök få en känsla för hur ljuset faller in genom fönster och dörrar, och hur det påverkar rumsljuset under olika tidpunkter på dagen. På så sätt kan du planera fotograferingen på ett sådant sätt att du får ut så mycket som möjligt av ljuset på platsen.

 

En annan viktig sak att tänka på är att använda olika ljuskällor för att skapa rätt stämning på bilderna. Välj gärna ljuskällor med olika färgtemperaturer för att få en mer levande och varierad bild. Det kan till exempel vara att använda både dagsljus och konstgjord belysning, eller att blanda olika färger på ljuskällorna för att få en mer spännande bild.

 

Porträtt av brudpar
Porträtt av brudpar
Porträtt av brudpar

Slutligen är det viktigt att tänka på hur ljuset träffar motivet. Försök få ljuset att falla på ett sådant sätt att det ger ett dramatiskt eller romantiskt intryck. Experimentera gärna med olika ljusvinklar och ljusstyrkor för att få så många olika uttryck som möjligt.

 

Med lite planering och kreativitet kan du använda ljuset på ett sätt som ger fantastiska bröllopsfoton. Så tänk på ljuset när du fotograferar ditt bröllop, och se till att fånga ögonblicket på bästa sätt!